Hlavní obsah

Muže na pražské zastávce zabila smrtelná dávka plynu, pomoc přišla pozdě

Novinky, Ondřej Kořínek
Praha

Úmrtí jednapadesátiletého Slováka vyšetřují od půlky ledna pražští kriminalisté. Zemřel na tramvajové zastávce i přes resuscitaci strážníků. Pitva prokázala, že měl v sobě smrtelné množství oxidu uhelnatého. Policisté nyní zkoumají, kde se muž přiotrávil a jak se v takovém stavu dostal na zastávku.

Muž po otravě plynem zemřel na zastávceVideo: Policie ČR, Novinky

 
Článek

Ve středu 15. ledna deset minut po 18. hodině vyjeli strážníci na zastávku Spojovací, kde podle oznamovatele byl silně opilý muž, jenž nedokázal stát, válel se po zemi, a proto ho kolemjdoucí museli položit na lavičku.

„Hlídka strážníků začala okamžitě s resuscitací. Přivolaná lékařka už však bohužel konstatovala smrt bez cizího zavinění a domnívala se, že zemřel na selhání činnosti srdce,“ informovala v pondělí mluvčí policie Jana Rösslerová.

Muž byl převezen na pitvu, jejíž výsledky kriminalisty šokovaly. „Podle soudního lékaře totiž smrt muže způsobilo nadměrné množství oxidu uhelnatého,“ konstatovala mluvčí s tím, že v těle bylo přes 50 procent oxidu uhelnatého. Smrtelné je přitom už množství kolem 30 procent.

Otrávený muž přišel sám 

Podle lékaře je nepravděpodobné, že by muž došel bez cizí pomoci sám na zastávku, jelikož musel být v bezvědomí. Detektivové proto zhlédli kamerové záznamy ze zastávky a konstatovali, že muž opravdu přišel sám.

„Podle policistů mohl přijít z nedalekého bytu, ubytovny nebo provizorního obydlí, které využívají bezdomovci. Jeho oděv však byl čistý a nepůsobil zanedbaným dojmem,“ podotkla Rösslerová.

Z evidencí kriminalisté zjistili, že policisté tohoto muže kontrolovali v minulosti v lokalitách Vinohrady, hlavní a Smíchovské nádraží. Nevylučují tak, že se mezi bezdomovci pohyboval.

„Kriminalisté žádají veřejnost o pomoc v podobě svědectví. Jakékoliv informace k jeho pohybu předcházejícím úmrtí přijmou policisté na tísňové lince 158,“ shrnula mluvčí pražské policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám