Hlavní obsah

Osmiletý chlapec se zřítil z třináctimetrového srázu

Právo,
Semily

Záchrana osmiletého chlapce, který se v sobotu před třetí hodinou odpoledne zřítil srázem k řece Jizeře na Riegrově stezce, zaměstnala hasiče ze Semil. Chlapec byl během celé záchranné akce při vědomí.

Foto: HZS Libereckého kraje

Záchrana chlapce, který uklouzl po ledě na Riegrově stezce na Semilsku.

Článek

„Zhruba v polovině stezky chlapec uklouzl, spadl tři metry na ledovou plotnu a poté sjel dalších 10 metrů dolů. Jako první k němu oklikou sestoupila jeho starší sestra, která mu poskytla předlékařskou první pomoc,“ uvedla mluvčí krajského záchranného sboru Zdeňka Štrauchová.

Foto: HZS Libereckého kraje

Chlapec se zřítil z třináctimetrového srázu.

Krátce poté dorazili na místo ze směru od Bítouchova semilští hasiči s lezeckým materiálem. Dva lezci k chlapci slanili se speciálními nosítky SKED, na která ho naložili. Pomohli také se slaněním jednoho ze zdravotníků přímo k pacientovi. Mezi tím zbudovali jistící stanoviště, aby mohli bezpečně nosítka se zraněným vyzvednout.

„Chlapec byl po celou dobu při vědomí a s hasiči komunikoval. Po vytažení ho nesli dva kilometry do Podspálova k sanitnímu vozu záchranné služby. Pro zmírnění stresu hasiči chlapci darovali plyšového dráčka Záchranáčka,“ dodala Štrauchová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám