Hlavní obsah

Narkoman se zabarikádoval v bytě na Vinohradech, policisté ho zneškodnili taserem

Novinky, Ondřej Kořínek
Praha
Aktualizováno

Několik policejní hlídek včetně vyjednavače zasahovalo v pátek odpoledne na pražských Vinohradech. V bytě v Řipské ulici se zabarikádoval 27letý narkoman, který ohrožoval několik lidí nožem, kterým také zaútočil na policisty. Ti ho nakonec zpacifikovali taserem. Nikdo nebyl zraněn.

Policisté zadrželi zabarikádovaného mužeVideo: Novinky

 
Článek

Oznámení policisté přijali v 13.40 od strážníků, kteří mají v ulici okrskovou služebnu. Muž, který si chvíli předtím aplikoval drogu, se v bytě zabarikádoval a nožem ohrožoval několik lidí. Ty se podařilo policistům během několika minut dostat ven, agresor se ale zavřel do pokoje a odmítal vyjít.

„Na místo proto mířila zásahová jednotka a vyjednavač, který s mužem poté hovořil. Služby zásahové jednotky nakonec nebylo potřeba, protože muže zadrželi příslušníci speciální pořádkové jednotky,“ řekl Novinkám mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Útočníka následně převezli na služebnu. Podezírají ho z násilí na úřední osobě, jelikož v jednu chvíli vyběhl s nožem z pokoje ven a zaútočil na policisty. Muži zákona ho zpacifikovali elektrickým taserem.

Během zásahu nebyl nikdo zraněn, ulice Řipská byla dočasně uzavřena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám