Hlavní obsah

Muž, který zardousil družku, vyfasoval 19 let

– Olomouc
Právo, Petr Marek

Na 19 let za mříže poslal v pátek senát olomoucké pobočky Krajského soudu (KS) v Ostravě Ondřeje Grygaru (30) za brutální vraždu jeho družky. Vrah vyfasoval o rok delší trest, než si sám „přál“. Rozsudek však není pravomocný, neboť Grygara si ponechal lhůtu na odvolání. Státní zástupkyně se tohoto práva vzdala.

Foto: Petr Marek, Právo

Ondřej Grygara u krajského soudu v Olomouci

Článek

„Grygara si počínal zvláště surovým a trýznivým způsobem. Žena prožívala posledních patnáct až dvacet minut před smrtí duševní a fyzické útrapy na hranici snesitelnosti. Útok byl mimořádně masivní, vedený s obrovskou intenzitou. Zcela to vystihl znalec, když konstatoval, že s nejzávažnějšími zraněními, která žena utrpěla, se běžně setkává při srážkách obětí s vlakem či autem,“ uvedl soudce Hendrych.

Vrah se podle něj „pohyboval“ v trestní sazbě 15 až 20 let, hrozil mu však i trest výjimečný, a to až doživotí. „Pro to nebyly splněny podmínky. A proč devatenáct, a ne rovnou dvacet let? Jediným důvodem bylo jeho doznání. To jsme museli zohlednit,“ vysvětlil předseda senátu.

Obžalovaný, který se k vraždě doznal, žil se svou partnerkou šest let. Měli spolu i dcerku, kterou však žena svěřila do adoptivní péče. K hrůzné události došlo vloni 10. února ve Vsetíně v prostorách koupelny nájemního bytu na ubytovně v Jasenné ulici.

Agresor tam v podnapilém stavu po předchozí hádce svoji družku napadl, a to tak, že ji vysokou intenzitou několikrát udeřil pěstí do obličeje, přičemž jí začala téci z nosu krev. Poté ji odhodil na celokovový radiátor ústředního topení. Nešťastnice upadla na podlahu, kde ji opakovaně bil pěstmi do oblasti hlavy a krku a současně jí vší silou klekl na krk. V důsledku toho začala vykašlávat krev a zvracet, a to vedlo k jejímu dušení.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám