Hlavní obsah

Dělník vybral skrýš majitelů firmy, za dva měsíce utratil 400 tisíc za ženy a pití

Právo, ČTK, pko
Brno

Policie zadržela 47letého dělníka a obvinila ho z krádeže miliónu korun v různých měnách. Podle spisu připravil o peníze svého zaměstnavatele, vlastníka menší strojírenské firmy v Brně. Nechal ho, aby se mu staral o chalupu. Dělník v ní ale objevil skrýš s penězi, kterou okamžitě vybral a zmizel.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Na první pohled slušný a hlavně pracovitý muž si získal bezmeznou důvěru majitelů společnosti, u které pracoval. Manažeři ho proto posílali pracovat na svou chalupu do malé obce na Rosicku. Muž sice svědomitě plnil všechny zadané úkoly, ale ve volném čase slídil po domě, kde se mu podařilo najít tajnou skrýš s více než miliónem korun. Ty si nacpal do batohu a v práci dal výpověď.

„Majitel chalupy přišel na krádež náhodně až po několika týdnech. Podezřelý odchod pracovníka si s krádeží spojil. Podařilo se mu muže kontaktovat, a ten dokonce dorazil do brněnského sídla firmy,“ popsal případ policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Muž měl u sebe v batohu část z odcizených peněz. „V naději, že by mu mohl zbývající část peněz vrátit, se s ním dohodl na dalším postupu. Když zloděj dohodu nedodržel, obrátil se majitel firmy na policisty,“ dodal Malášek.

Policisté našli zloděje ukrytého v malé obci v podhůří Jeseníků. Muž se krádež ani nesnažil zapírat a pochlubil se, že si ty dva měsíce od nálezu peněz pořádně užil. Bydlel po luxusních hotelích, ochutnával drahé pití a dopřával si i častou přízeň žen. Teď již musí řešit obvinění z krádeže.

Reklama

Výběr článků

Načítám