Hlavní obsah

Prodavač zbraní, který postřelil ženu, zatím nebyl z ničeho obviněn

– Šumperk
Právo, Miroslav Hradil

Policie podezírá 47letého prodavače z prodejny zbraní a střeliva na Temenické ulici v Šumperku z ublížení na zdraví z nedbalosti. Když loni 13. prosince předváděl zákazníkovi střelnou zbraň, vyšel z ní výstřel a kulka zranila na noze mladou řidičku auta projíždějícího kolem. Jen o několik centimetrů minula hlavu její půlroční dcery, kterou vezla v tzv. vajíčku na předním sedadle. Muž zatím nebyl z ničeho obviněn.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

K výstřelu podle krajského policejního mluvčího v Olomouci Josefa Bednaříka došlo kvůli neodborné manipulaci.

Muž zatím obviněn nebyl, protože policisté čekají na zprávy lékařů. Žena sice při jízdě kolem obchodu ucítila tupou bolest ve stehně, ale neuvědomila si, co se stalo. Přišla na to až doma, když zjistila zranění. Následně našla i kulku. Večer se pak dostavila na policii.

„Střela proletěla oknem a zasáhla do pravého stehna řidičku, která v daný okamžik projížděla ve vozidle kolem prodejny. Žena je se zraněním doposud v léčení,“ uvedl mluvčí.

Celý případ byl podle něj zpočátku šetřen jako přestupek proti zákonu o zbraních a střelivu. Ke změně právní kvalifikace došlo v průběhu vyšetřování a prověřování okolností případu, hlavní roli přitom sehrála doba léčby.

„Do sedmi dnů léčení jde o přestupek, poté o trestný čin,“ vysvětlil mluvčí.

Prodavač může být potrestán odnětím svobody až na jeden rok nebo zákazem činnosti.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám