Hlavní obsah

Sériový lupič vystřelil po ostraze, ta mu vyrazila pistoli z ruky

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Sériového lupiče lapili v polovině ledna pražští kriminalisté. Pomohla jim k tomu ostraha herny, která mu po jednom přepadení vyrazila obuškem pistoli. Lupič má na svědomí 12 přepadení prodejen Žabka, heren, ale i sexshopu. Po svém dopadení pachatel okomentoval svou činnost neschopností žít životem na svobodě a vlastní „debilitou”.

Sériový lupič při přepadení dvou prodejen. Zadržel ho pracovník ostrahyVideo: Policie ČR

 
Článek

V listopadu přepadl večerku v Praze 2. Pak pokračoval v obživě stejným způsobem, ale rozšířil své působení o bary, herny, restauraci i prodejnu s erotickým zbožím. Vždy si odnesl maximálně několik tisíc korun.

Sérii přepadení ukončil 13. ledna pracovník ostrahy herny na Černém Mostě, kterého přivolala barmanka poté, co lupiči v červené mikině vydala peníze.

„Zastihl podezřelého lupiče před hlavním vchodem, ovšem ten se otočil, namířil na něj plynovou zbraň a několikrát stiskl spoušť. K výstřelu však nedošlo a ostraha mu vyrazila zbraň z ruky teleskopickým obuškem a zadržela ho do příjezdu policejní hlídky,“ informovala mluvčí policie Jana Rösslerová.

Policisté zadrženého převezli na služebnu a vzápětí zadrželi také jeho 35letého komplice, který v jednom případě hlídal okolí. Oba jsou zkušení recidivisté, kteří strávili roky za mřížemi.

Ve vězení už v roce 1985

„Hlavní podezřelý skončil ve vězení už v roce 1985 za majetkovou a násilnou trestnou činnost, celkem pětkrát byl soudně trestán a brány věznice opustil v září roku 2013. Až do roku 2018 mu pak soud uložil podmínku,“ uvedla Rösslerová.

„Netušil jsem, že ten den končí moje trestná činnost, kterou s odstupem času spatřuji nejenom jako špatnou, ale jako naprostou vlastní debilitu a neschopnost žít životem na svobodě,“ řekl po svém zadržení 48letý lupič, který je závislý na automatech a pervitinu.

Za trestný čin loupeže hrozí oběma až 10 let za mřížemi. Soud je poslal do vazby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám