Hlavní obsah

Mrtví muži z Brna se otrávili oxidem uhelnatým

Brno

Tři mrtví muži, které našli policisté ve čtvrtek v bytě v Brně-Komárově, se podle výsledků pitvy otrávili oxidem uhelnatým. Mužům se tak stalo osudným přitápění propanbutanovým přímotopem a nahromadění oxidu uhelnatého v nedostatečně odvětraných prostorách. Informovala o tom mluvčí policie Petra Vedrová.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Muži ve věku 66, 60 a 59 let obývali jeden z přízemních bytů v Plotní ulici. Minulý čtvrtek se na policii obrátila prodavačka z nedalekého obchodu s tím, že jednoho z mužů, který byl jejím častým zákazníkem, již přibližně týden neviděla. Policisté ho našli spolu se dvěma známými mrtvého.

Při ohledání místa činu policejní experti dospěli k závěru, že trojice nezemřela kvůli cizímu zavinění. Spekulovalo se ale o tom, že muže mohlo připravit o život pití pančovaného alkoholu.

Otrava nebezpečným oxidem uhelnatým je v Česku poměrně častá. Ze statistik hasičů vyplývá, že ročně v zemi zemře z těchto příčin asi 150 lidí. Jednou z posledních obětí byl přede dvěma týdny teprve čtrnáctiletý chlapec z Havlíčkova Brodu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám