Hlavní obsah

Malý školák zahynul ve Vratimově při přebíhání silnice, policie hledá svědky

Právo, den
Vratimov-Horní Datyně

Tragickou nehodu šetří ostravský policejní komisař ve Vratimově-Horní Datyni na Ostravsku. Na autobusové zastávce u školy přebíhalo osmileté dítě zpoza autobusu silnici, když ho srazil felicií sedmadvacetiletý řidič. Chlapec srážku s vozem nepřežil.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační snímek

Článek

„Nehoda se stala v pátek kolem půl sedmé večer na ulici Vratimovské v prostoru zastávek MHD autobusů Horní Datyně – škola. Z dosud zjištěných informací vyplývá, že řidič Škody Felicie nepřizpůsobil rychlost jízdy místu a mezi zastávkami srazil osmileté dítě, které zrovna přebíhalo zpoza autobusu linky číslo 21 silnici. Autobus měl zrovna vyjíždět ze zastávky,“ uvedla ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

„Dítěti, které bylo po události v bezvědomí, se pokoušeli poskytnout první pomoc lidé přítomni na místě. Lékař záchranné služby po svém příjezdu zjistil, že chlapec nejeví známky života, došlo k selhání všech jeho základních životních funkcí. Posádka neprodleně zahájila kompletní resuscitační péči za použití přístrojů a léků,“ informoval mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Po zhruba 20 minutách se záchranářům podařilo obnovit u hocha činnost srdce a přepravili ho do ostravské fakultní nemocnice v kritickém stavu.

Policie hledá svědky

„Bohužel dítě při střetu utrpělo tak těžká zranění, že později v nemocnici zemřelo,“ upřesnila Holčáková a dodala, že rodičům pomáhá psycholog. Policisté provedli prvotní úkony, ohledání místa činu, topografickou i fotografickou dokumentaci, komunikovali s některými svědky.

V autobusu linky č. 21 mělo cestovat několik osob. Svědky, kteří ve věci mohou podat nějaké informace, policie vyzývá, aby se ozvali na lince 158. Nebo mohou volat přímo komisaři Radku Hrachovému na telefon 606 746 696.

Reklama

Výběr článků

Načítám