Hlavní obsah

Žalobce zastavil stíhání maturantky, která vydírala sexuálního otroka

Jeseník

Případ vydírání dvaadvacetiletého muže z Přerova přes program Skype jeseničtí žalobci odložili. Policisté ho odhalili v loňském roce a obvinili z něj jednadvacetiletou dívku z Jeseníku. Dívka po muži chtěla peníze, vyhrožovala mu zveřejněním jeho intimních nahrávek. Před soudem však nakonec nestanula. Státní zastupitelství tvrdí, že nejde o trestný čin.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

Podle žalobců se poškozený sám zapojil do způsobu komunikace a s určitými pravidly souhlasil. Poškozeného odkázalo státní zastupitelství na občanskoprávní řízení.

„S těmito závěry se však zcela neztotožnili právníci spolupracující s projektem E-Bezpečí ani policejní orgán. Pachatelka svůj záměr a motiv jednání jednoznačně popsala a uvedla, že využila povahy a role mladého muže, aby jí peníze na její účet zaslal, přestože takovou výši finanční odměny neměla určitě v plánu,“ uvedla policejní mluvčí Marie Štrbáková.

Dívka, která měla čerstvě po maturitě, si muže vyhlédla přes inzerát jako svého otroka. Když viděla, že komunikuje se submisivním typem, začala ho vydírat a žádala po něm stále více peněz. Podle policistů mu přitom vyhrožovala, že zveřejní jeho intimní nahrávky, které si pořídila poté, co splnil před webkamerou její pokyny. [celá zpráva]

Ženě původně hrozily čtyři roky vězení. Policisté považovali tento případ za ojedinělý, nicméně podle nich internetová kriminalita narůstá. Podle odborníků všechny tyto případy spojuje neopatrnost lidí, která nahrává útočníkům. Uživatelé internetu si podle nich neuvědomují rizika ve virtuálním prostředí.

Reklama

Výběr článků

Načítám