Hlavní obsah

Slovák utopil auto za milión v rybníce

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Břeclav

Pětačtyřicetiletý řidič ze Slovenska jistě neměl v plánu zpestřit si noc na pátek koupelí v ledové vodě. Přesto se tak stalo a muž skončil v Mlýnském rybníce Apollo na Břeclavsku i s autem.

Foto: Policie ČR

Vytažený vůz.

Článek

„Jel osobním vozidlem Land Rover ve směru od Lednice na Břeclav a v místě, kde je mírná zatáčka, sjel z vozovky přímo do vody,“ uvedla mluvčí břeclavské policie Kamila Haraštová. Úspěšně se dostal z vozu a doplaval ke břehu. Svítící světlomety naštěstí zahlédl řidič jiného vozu a zastavil. Poté objevil promočeného a promrzlého muže, kterého naložil do vozu, a přivolal pomoc.

Na místo vyrazili čtrnáct minut po půlnoci policisté a hasiči. Policejní potápěče čekala nepříjemná povinnost obléci neoprenové obleky a pod vodou uvázat auto k lanu z jeřábu hasičů.

Foto: Policie ČR

Hasiči nastupují do akce na vytažení vozu.

Dvacet metrů, které terénní vůz dělilo od břehu, nejprve zkrátil na minimum naviják jeřábu, poslední metry, chybějící k návratu na souš, pak zajistila zvedací část pracovního stroje.

Pak už se dostali ke slovu dopravní policisté, škodu na autě vyčíslili na milión korun. Řidič, jenž kromě leknutí a promáčení vyvázl zcela bez zranění, před jízdou alkohol nepopíjel. Co bylo příčinou nehody, má napovědět další šetření.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám