Hlavní obsah

Policie zasahovala na pobočkách České pošty, zatkla devět lidí

Právo, Novinky, ok, jt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Policisté z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) ve středu ráno zasahovali ve dvou budovách České pošty v Praze. Zadrželi devět lidí. Zásah souvisí s činností bývalého pracovníka pošty a manipulacemi s veřejnými zakázkami.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

"Probíhá realizace, kterou provádí Útvar pro odhalování organizovaného zločinu a souvisí s Českou poštou," potvrdila Právu pražská vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová.

Podle informací Práva zásah souvisí s činností bývalého pracovníka České pošty, který měl na starosti veřejné zakázky. V zaměstnání měl skončit před půl rokem.

Zakázky na stavební práce

To potvrdil žalobce Zdeněk Matula, který oznámil stíhání devíti lidí. "Tři obviněné osoby působily jakožto zástupci veřejného zadavatele, šest obviněných osob zastupovalo obchodní společnost. Trestní stíhání bylo zahájeno pro zločiny sjednání výhody při zadání veřejné zakázky, při veřejné soutěži a veřejné dražbě," sdělil Matula.

"Obvinění podle policejního orgánu jednali jako organizovaná skupina, která manipulovala s veřejnými zakázkami malého rozsahu na stavební práce," dodal.

"Zásah v pobočkách vám můžu potvrdit. Policie si v rámci vyšetřování vyžádala dokumenty související s bývalým pracovníkem pošty. Policistům poskytujeme součinnost," řekla Novinkám mluvčí České pošty Marta Selicharová.

Neuvedla, o jakého bývalého zaměstnance jde, protože zatím nemá dostatek informací.

Podle mluvčí pošty se zásah týká hlavní pobočky v centru Prahy a pobočky na Olšanské ulici.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám