Hlavní obsah

Anonym znovu nahlásil uložení bomby na pražských Vinohradech

Praha
Aktualizováno

Policisté ve středu ráno prohledávali Moravskou, Korunní a Sázavskou ulici na pražských Vinohradech kvůli nahlášené bombě. Bylo to už podruhé za posledních čtrnáct dní. Žádnou výbušninu nenašli. Vyšetřovatelé mají podezření, že bombu mohl nahlásit některý ze studentů místní školy, který se chtěl vyhnout vyučování.

BEZ KOMENTÁŘE: Policie hledala bombu na pražských VinohradechVideo: Novinky

 
Článek

Anonym zavolal na linku 112 krátce před sedmou hodinou ranní. Policisté uzavřeli část Moravské a Sázavské ulice i několik jiných v okolí a prohledávali několik tamních budov.

„Na místo se sjeli místní policisté, členové speciální pořádkové jednotky, psovod určený k vyhledávání výbušnin a pyrotechnik,“ řekla Novinkám mluvčí policie Hana Jeřábková.

„Po sedmé hodině bylo nahlášeno, že je tady bomba. Sázavská ulice byla uzavřena jak pro chodce, tak pro dopravu. Jsou tam psi, hledají bombu, jsou tu kolegové, kteří prohlížejí celou budovu školy,“ řekl Novinkám jeden ze zasahujících policistů.

Foto: Novinky

Policie uzavřela kvůli nahlášené bombě Moravskou a Sázavskou ulici.

„V tomto měsíci je to už podruhé. Akce se účastní zhruba dvacet lidí,” dodal.

Policie má podezření, že anonym je tentýž, který bombu nahlásil už před dvěma týdny. „Je to ten samý člověk a chce se vyhnout vyučování,“ vysvětlil jednu z vyšetřovacích verzí zasahující policista. Učitelé jsou podle jeho slov přesvědčení, že by to mohl být některý ze starších žáků.

„Policisté nakonec nemuseli evakuovat žádné budovy, ani školy, protože je stihli prohledat před začátkem vyučování," dodala mluvčí Jeřábková. Provoz v uzavřených ulicích byl obnovený v devět hodin.

Stejné místo museli policisté evakuovat kvůli nahlášené bombě už 9. ledna. Tehdy opustilo budovy 1000 osob. Oznámení bylo negativní a po pachateli muži zákona stále pátrají. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám