Hlavní obsah

Zloděj sebral kamery za 40 tisíc, nevadil mu ani svědek

Praha

Drzost zlodějů je v některých případech neuvěřitelná. Ve dvou případech, které v úterý zveřejnila pražská policie, totiž neváhají ukrást kamery a přitom se nechat natočit. V jednom případě šel dokonce kolem „pracujícího“ zloděje svědek, jenž ale nijak nereagoval.

Zloděj kamer v ulici Pod HarfouVideo: Policie ČR

 
Článek

Na začátku prosince odcizil z podzemních garáží v ulici Pod Harfou neznámý zloděj čtyři kamery za 40 tisíc korun. „Počínání mladíka zaznamenala bezpečnostní kamera na svůj hard disk a je zajímavé, že když mladý muž demontoval kameru, kolem šel náhodný svědek s žebříkem, který ho při krádeži sledoval,“ uvedla mluvčí policie Jana Rösslerová.

Foto: Policie ČR

Zloděj, který odcizil kamery Na Harfě

Zloděj je ve věku kolem dvaceti let, vysoký asi 170 centimetrů, štíhlé postavy. Má světlou pleť a krátké hnědé vlasy, které si upravuje gelem do takzvaného kohouta.

Zloděj také loupil 

Druhý případ vyšetřují policisté od loňského května a byli už částečně úspěšní. Dvojice mužů se pod záminkou návštěvy nechala vpustit do domu v Poznaňské ulici, kde ukradla dvě kamery za 10 tisíc korun.

Policisté pátrají po muži s kapucíVideo: Policie ČR

Jeden z pachatelů už je za mřížemi v souvislosti s loupeží. „S jiným spolupachatelem přepadli v polovině června mladíka na autobusové zastávce a pod pohrůžkou použití nože mu odcizili mobilní telefon,“ sdělila mluvčí Rösslerová.

Muž, s nímž kamery ukradl a který spravedlnosti uniká, je ve věku kolem pětadvaceti let, střední postavy. Má světlou pleť a krátké hnědé vlasy. Kriminalisté nevylučují, že by se mohlo jednat o drogově závislou osobu.

Informace o obou pachatelích přijme linka 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám