Hlavní obsah

Přítelkyni rdousil a hodil do potoka. U soudu dostal mladík 12 let vezení

Právo, ape

Za vraždu své přítelkyně dostal v pondělí u Krajského soudu v Ústí nad Labem 20letý Roman Horn trest 12 let vězení s ostrahou. Po hádce loni v červnu v Děčíně mladou ženu doma rdousil, a když nejevila známky života, odvezl ji za město a hodil ji z pětimetrové výšky z mostu do koryta potoka. Rozsudek zatím není pravomocný, Horn i státní zástupkyně si ponechali lhůtu na odvolání.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Radek Horn před Krajským soudem v Ústí nad Labem

Článek

Horn loni 9. června po jedné hodině ranní v bytě v Děčíně nesnesl hádku, klekl si na posteli vedle přítelkyně a začal ji rdousit. Po nějakém čase dívka spadla z postele a přestala se hýbat. Horn prý zkoušel její životní funkce, ale tep nenahmatal. Místo aby zavolal záchranku, dívku snesl do auta, naložil na zadní sedadlo a jel k nedalekým Malšovicím. Tam ji shodil z prvního silničního mostu. Dívka zraněním podlehla až po pádu.

Podle znalkyně bylo fatální rdoušení, dívka by bez pomoci stejně zemřela, a i kdyby přijela hned záchranka, vyvázla by minimálně s těžkými následky. Příčinou smrti byl otok mozku a plic a vdechnutí krve.

Nepracovali, kupovali drogy

Horn se u soudu k činu přiznal. Uvedl ale, že ji rozhodně nechtěl úmyslně zabít. „Miloval jsem ji. Chtěl bych se omluvit celé rodině,“ řekl. K činu se sám přišel v doprovodu matky přiznat na policii ještě ten den večer.

Obžalovaný i zavražděná dívka byli emočně nestabilní, oba navíc brali drogy. Na stálo nikde nepracovali, peníze od rodičů obžalovaného používali k nákupu drog. Dříve netrestanému Hornovi polehčilo jeho doznání a spolupráce s policií, že činu litoval a také věk blízký mladistvému. Naopak mu přitížilo, že nezavolal pro přítelkyni záchranku, ale zbavil se těla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám