Hlavní obsah

Muž seděl na mostě a chtěl skočit, policisté museli zastavit vlak

Právo, Miloslav Hradil
Uherské Hradiště

Policisté z Uherského Hradiště zachránili v pátek v podvečer život jednatřicetiletému muži. Přesvědčili jej totiž, aby neskákal z železničního mostu přes řeku Moravu mezi Starým Městem a Uherským Hradištěm.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Mladý muž seděl na mostě a zřejmě si ho všimlo víc lidí. Pouze policista, v ten okamžik mimo službu, který ho z dálky uviděl, však informoval své kolegy,“ řekl Právu v sobotu policejní mluvčí Aleš Mergental.

Na místo podle něj vyrazila hlídka uherskohradišťských policistů, kterým se podařilo s mužem sedícím na vrcholku mostního oblouku navázat komunikaci. „Byl ovšem dosti rozrušený a vyhrožoval policistům, že kvůli svým osobním problémům rozhodně skočí dolů a vše skončí,“ uvedl mluvčí.

V ten okamžik se podle něj z dálky začal blížit vlak. „Muž se otočil směrem do kolejiště a chystal se ke skoku. Jeden z policistů se vydal naproti vlaku a znamením ho zastavil. Následně se policistům podařilo muže přimět k tomu, aby neskákal a slezl dolů,“ konstatoval Mergental.

Když se muž bez zranění dostal dolů, ulevilo se podle něj jak policistům, tak jeho matce, která na most mezitím přišla. „Policisté předali muže záchranné službě, která jej vyšetřila a dále se postarala o zajištění jeho zdraví a bezpečí. Ještě předtím naměřili policisté v mužově dechu 2,4 promile alkoholu,“ dodal policejní mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám