Hlavní obsah

Mladý žhář si zlost vybil na popelnicích, hasičům neutekl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Hned dva kontejnery se připletly do cesty opilému mladíkovi, který se šel odreagovat do baru kvůli hádce s přítelkyní. Oba kontejnery zřejmě ze zlosti podpálil a sledoval hasiče, jak s plameny bojují. Mladíka budou posuzovat psychiatři.

Hasiči zadrželi žhářeVideo: Policie ČR

 
Článek

Mladému žháři se první kontejner připletl do cesty po úterní půlnoci v ulici Na Zámyšli v Praze. Podpálil ho a čekal, než přijedou hasiči a policie.

„Policisté následně muže zkontrolovali a ten jim pouze odvětil: „Dnes v noci se spolu určitě ještě uvidíme“. Dále se jim svěřil, že se vracel z baru, kde se uklidňoval z hádky s přítelkyní a před domem spatřil hořící kontejner,“ sdělila mluvčí policie Jana Rösslerová.

Uplynula půl hodina a hořela další popelnice o 100 metrů dál. „Když dorazili hasiči na místo, všimli si muže, který nejdříve stál opodál, sledoval jejich příjezd, a pak se dal na útěk,“ doplnila mluvčí. Měl smůlu, hasiči ho chytili.

Policisté muži naměřili 1,3 promile alkoholu v dechu a převezli ho na služebnu. Škoda byla vyčíslena na devět tisíc korun.

Vyšetřovatel jednadvacetiletému mladíkovi sdělil obvinění ze spáchání trestného činu výtržnictví a poškození cizí věci. Hrozí mu až dvouletý pobyt za mřížemi. Kriminalisté navíc k případu přibrali soudního znalce z oboru psychiatrie k posouzení psychického stavu mladíka. Od výsledků znaleckého zkoumání se bude odvíjet další postup policistů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám