Hlavní obsah

Policie dopadla žháře, který zapálil popelnici, od níž chytily dodávka a pošta

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karviná
Aktualizováno

Několik kontejnerů podpálil v noci na pátek dvaačtyřicetiletý žhář v centru Karviné. Od jednoho z kontejnerů se požár rozšířil na zaparkované poštovní vozidlo, které při požáru vybuchlo. Škoda se pohybuje kolem jednoho miliónu korun.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Od popelnice chytily dodávka a pošta.

Článek

Informaci o prvním požáru kontejneru policisté a hasiči přijali krátce před půlnocí. Následně došlo k požáru dvou dalších plastových kontejnerů na komunální odpad na Masarykově náměstí.

Z kontejnerů se požár rozšířil na poblíž zaparkované poštovní vozidlo Ford Transit a dále dovnitř budovy České pošty, kde došlo k poškození fasády i vnitřního vybavení. Krátce nato poštovní auto vybuchlo. „Exploze poškodila pět skleněných výplní oken vedlejší budovy Slezské církve evangelické,“ uvedl mluvčí karvinské policie Miroslav Kolátek.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Od popelnice chytla dodávka a pošta

„Hasiči dostali oheň pod kontrolu za deset minut, dohašení jim zabralo 40 minut,“ dodal mluvčí hasičů Petr Kůdela.

Tím však noční požáry neskončily. Mezi druhou a třetí hodinou nejdříve hořely plastové kontejnery na papír v Karviné Mizerově, chvíli poté shořely dva plastové kontejnery na papír a na sklo na ulici V Aleji.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Od popelnice chytla dodávka a pošta

Během krátké doby se podařilo policii vytipovat podezřelého muže z Karviné, který se ke žhářství doznal. Policie nyní zjišťuje, zda má skutečně na svědomí všechny podpálené kontejnery. Motiv jeho jednání zatím není jasný, muž se bude u soudu zpovídat z trestného činu poškozování cizí věci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám