Hlavní obsah

Policie obvinila starostu Krásna, měl úmyslně chybovat při tendru

Právo, zaš

Starostu Krásna, 56letého Miroslava Kirejeva (BEZPP), ve čtvrtek obvinili karlovarští kriminalisté. Uzavřením nevýhodné smlouvy měl město připravit o zhruba 90 tisíc korun. Za porušení povinností při správě cizího majetku mu hrozí až pětileté vězení.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Starosta měl vědomě a nevýhodně uzavřít smlouvu o dílo při veřejné soutěži na projekční práce výstavby místní mateřské školy se společností, která se ve výběrovém řízení umístila na třetím až čtvrtém místě. A to i přesto, že si měl být starosta vědom toho, že jediným kritériem soutěže byla cena projektové dokumentace,“ informovala policejní mluvčí Zuzana Týřová.

Podle policistů tak úmyslně poškodil firmu, která tendr vyhrála s nejnižší cenou. Tím způsobil škodu městu minimálně ve výši 87 tisíc korun.

Konkrétní jméno starosty policisté nezmínili. Podle informací Práva se jedná o 56letého Miroslava Kirejeva. Ten odpoledne nereagoval na mobilní telefon, ani na pevnou linku na městském úřadu.

Už ve středu policisté obvinili i bývalou starostku města Lenku Sidorjakovou, a to za zneužití pravomoci úřední osoby, z porušení povinnosti při správě cizího majetku, z podvodu a z přijetí úplatku. Při veřejných zakázkách měla upřednostňovat konkrétní firmu.

Vše zatím nasvědčuje tomu, že se jedná o vyřizování účtů mezi obviněným starostou a obviněnou exstarostkou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám