Hlavní obsah

Postřelený řidič, který ujížděl do Plzně, byl obviněn. Policie zkoumá auto

– Praha
Právo, Novinky, ok, rav

Pražští policisté převezli z Plzně 27letého řidiče, po kterém v sobotu stříleli při honičce po dálnici D5. Byl obviněn ze tří trestných činů, hrozí mu až šest let za mřížemi. Policie také zkoumá původ auta, ve kterém jel.

Převoz obviněného mladíka, který ujížděl policiiVideo: Novinky

 
Článek

„Muž byl obviněn z maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, obecného ohrožení a násilí proti úřední osobě. Hrozí mu až šest let za mřížemi,“ řekl mluvčí pražské policie Tomáš Hulan s tím, že byl podán návrh na vzetí obviněného do vazby.

Policie v autě, ve kterém muž ujížděl, našla padělané německé SPZ. Kromě toho prověřuje také mazdu, která byla opatřena lucemburskými značkami.

„Auto neprochází žádnými českými databázemi, a to ani registrační značka, ani výrobní čísla vozu. V ČR nebyla mazda vůbec registrována, a proto neznáme její minulost,“ uvedl policejní mluvčí.

Zběsilá honička začala v ulicích PrahyVideo: Policie ČR

Během sobotního pronásledování, které začalo u Úřadu vlády v centru Prahy, policisté několikrát stříleli. Celou akci sledoval ze vzduchu také vrtulník pro případ, že by se ujíždějící muž policistům ztratil. Místy jeho rychlost dosahovala až 200 km/h. Na dálnici rovněž způsobil nehodu dvou policejních aut.

Muži se podařilo dojet až do Plzně k místní nemocnici, kde ho policisté zadrželi a rovnou se střelným poraněním krku předali lékařům.

Agresivní řidič má až do října zakázáno řízení. Jeho trestní rejstřík obsahuje 19 záznamů souvisejících s majetkovou a drogovou kriminalitou. V autě vezl tři krabice léků a varné sklo.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám