Hlavní obsah

Další zdrogovaný řidič v Praze: Dvakrát ujížděl policii, srazil při tom chodce

– Praha • Aktualizováno

Pražská policie v úterý zadržela dalšího řidiče, který nereagoval na výzvu ke kontrole a začal ujíždět. Čtyřiadvacetiletého zdrogovaného mladíka za volantem vozu značky Audi, který má již tři zákazy řízení, policisté pronásledovali během úterý celkem dvakrát. Teprve napodruhé se jim ho podařilo zadržet. Muž při ujíždění srazil na přechodu chodce.

BEZ KOMENTÁŘE: Policejní honička v PrazeVideo: Policie ČR

 
Článek

"Při druhém pronásledování došlo k několika mimořádným událostem. Především tento řidič srazil poblíž vysočanské polikliniky na Sokolovské ulici chodce přecházejícího po přechodu a dále naboural dvě osobní motorová vozidla," uvedl mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Podle mluvčí pražské záchranné služby Jiřiny Ernestové šestašedesátiletý chodec utrpěl zhmožděniny končetin a byl převezen do nemocnice.

Řidič při honičce neváhal najet na chodník. Poprvé muže policisté pronásledovali před 9:00. Vůz chtěli zkontrolovat ve Vrchlického ulici proto, že měl ručně psanou přední registrační značku, navíc měl na oknech tmavé fólie.

"Policisté se řidiče snažili zastavit za pomoci modrých majáků a červeného nápisu stop. Řidič toto znamení nerespektoval a začal ujíždět," popsal událost Hulan. Když najel na dálnici D5, podařilo se mu policistům zmizet z dohledu.

Zastavil ho až zátaras

Podruhé jej policisté chtěli zkontrolovat ve Freyově ulici po poledni. Muž však začal ujíždět směrem do centra. Policisté ho zadrželi na Palmovce krátce před 13:00, když mu zatarasili průjezd auty.

Obviněn zatím nebyl. "V tuto chvíli je zadržený podezřelý ze tří trestných činů, a to maření výkonu úředního rozhodnutí, ohrožení pod vlivem návykové látky a násilí proti úřední osobě," sdělil Hulan. Hrozí mu až šestileté vězení.

V minulosti byl mladík již devětkrát stíhán za krádeže, maření úředního rozhodnutí či řízení pod vlivem drog a alkoholu.

Obdobnou událost policisté řešili v sobotu, kdy pronásledovali z Prahy až do Plzně řidiče, který se odmítl podrobit silniční kontrole. Muž uháněl po dálnici zhruba dvousetkilometrovou rychlostí, při honičce byl postřelen. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám