Hlavní obsah

Pro zraněného řidiče letěl vrtulník, muž však zemřel ještě před převozem

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Všechna snaha hasičů a záchranářů pomoci jednačtyřicetiletému řidiči, který utrpěl těžká zranění při úterní ranní nehodě na silnici mezi Kuřimí a Čebínem na Brněnsku, byla marná. Záchranáři sice na místo povolali vrtulník, který měl muže transportovat na urgentní příjem fakultní nemocnice v Brně-Bohunicích, šofér ale zemřel už při nakládání do vrtulníku.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Hasiči museli řidiče z vraku auta vystříhat.

Článek

Nehoda se stala v tzv. Čebínském kopci u odbočky na Moravské Knínice. Muž za volantem Peugeotu 306 se srazil s dodávkou. „Zraněného řidiče osobního vozu hasiči spolu s posádkou záchranné služby resuscitovali. Jednotka zajistila místo pro přistání vrtulníku a obě havarovaná vozidla zabezpečila proti vzniku požáru,“ popsal situaci mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Hasiči museli řidiče z vraku auta vystříhat

„Muž utrpěl těžká mnohočetná poranění, byl na místě ošetřen a zajištěn k následnému transportu leteckou záchrannou službou. Jeho zdravotní stav se výrazně zhoršil, došlo k srdeční zástavě a přes veškeré úsilí nebylo možné životní funkce obnovit a pacient zemřel,“ nezbylo než konstatovat smutnou zprávu mluvčí záchranářů Barboře Zuchové.

Frekventovaná silnice musela být kvůli odstraňování následků nehody několik hodin uzavřená. Co bylo přesnou příčinou nehody, zkoumají policisté.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám