Hlavní obsah

Brutálnímu napadení přihlíželo dvouleté dítě, žena kopala muže do obličeje

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pouhý pohled stačil k napadení 47letého muže u metra Radlická v Praze, kde ho začal mlátit dosud neznámý útočník. K němu se připojila žena, která s ním v tu chvíli byla a měla u sebe ještě kočárek s asi dvouletým dítětem. Napadený byl převezen se zlomeninou do nemocnice.

Podezřelá dvojice na záznamech z vestibulu metraVideo: Policie ČR

 
Článek

Útok policisté vyšetřují od 23. prosince, kdy pár s dítětem potkal za podchodem u metra opilého muže vracejícího se domů.

„Nejprve se minuli, ovšem po pár vteřinách se mladý muž otočil a zeptal se kolemjdoucího, proč tak zírá. Nato se mezi muži strhla rvačka a žena s plačícím dítětem pobíhala kolem nich,“ přiblížila případ policejní mluvčí Jana Rösslerová.

Foto: Policie ČR

Útočník z metra na záznamech kamer

„V jednu chvíli dokonce napadený sedmačtyřicetiletý muž skončil na zemi a mladá žena ho začala kopat do jeho obličeje. Když už útočník neměl sílu, napadený si sáhl na bolavý kotník a zjistil, že ho má zlomený,“ pokračovala Rösslerová s tím, že pachatelé pak utekli.

Napadený si sám zavolal záchrannou službu. Jeho přítelkyně poté v okolí rvačky našla pohozenou bundu, ve které nebyla platební karta a doklady.

Foto: Policie ČR

Žena s kočárkem na záznamech kamer

Policisté pátrají nejen po dvojici, ale také po svědcích napadení. K dispozici mají kamerové záznamy z vestibulů metra Radlická a Hůrka, kde se útočníci během večera pohybovali. Před půlnocí ve vestibulu potkali rovněž svého známého, jehož svědectví je pro policisty také důležité.

Foto: Policie ČR

Policisté potřebují také svědectví známého, který dvojici potkal

Muž je ve věku kolem třiceti let, vysoký asi 190 centimetrů. Má hnědé vlasy dlouhé po ramena. Žena byla menší štíhlé postavy a tmavé vlasy měla stažené do culíku. Oblečeni byli do tmavého oděvu a s sebou měli kočárek s asi dvouletým dítětem. Policisté po vyhodnocení kamerových záznamů nevylučují, že by se mohlo jednat o drogově závislé osoby. Za ublížení na zdraví hrozí dvojici až tři roky za mřížemi.

Reklama

Výběr článků

Načítám