Hlavní obsah

Opilý řidič jako zázrakem přežil krkolomnou dopravní nehodu v Radotíně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V noci na neděli se krátce před půlnocí znovu narodil řidič automobilu Škoda Pick-up. Při předjíždění v Karlické ulici v pražském Radotíně dostal nezvládnutelný smyk. Vjel na obrubník, což jej vymrštilo na stěnu jednoho z přilehlých domů, a poté na autobus, který přesně v ten moment projížděl v protisměru.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Ilustrační foto

Článek

Aby toho nebylo málo, škodovka při své cestě vzduchem stihla poškodit i sloup veřejného osvětlení a několik dopravních značek. Šofér po dopadu zůstal zaklíněný ve svém vozidle a museli jej vystříhávat až hasiči.

Devětatřicetiletý řidič byl následně převezen do nemocnice s velice vážnými zraněními. Ještě před převozem ho ale policisté stihli podrobit zkoušce na alkohol.

„Ta byla pozitivní, neboť se na displeji přístroje objevila hodnota bezmála dvě promile alkoholu v dechu,” sdělil mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Do nemocnice byly pro jistotu převezeny také dvě ženy, které v době dopravní nehody cestovaly v nabouraném autobuse. Policie událost prošetřuje pro podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám