Hlavní obsah

Opilému řidiči policisté napočítali čtyři přestupky, v autě přitom vezl děti

– Břeclav
Právo, miv

Na rekord v počtu přestupků zjištěných jedinou kontrolou zaútočil jednapadesátiletý muž z Mikulova na Břeclavsku, který v autě cestoval i se třemi dětmi. Policejní hlídka, která jej za volantem osobního auta kontrolovala ve čtvrtek odpoledne, napočítala čtyři.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Prvním bylo, že nepředložil svůj řidičský průkaz, protože mu byl v minulosti odebrán a do současné doby si nepožádal o vrácení,“ zahájila výčet přestupků mluvčí břeclavské policie Kamila Haraštová.

Když hlídkující policista obešel jeho felicii, zjistil další prohřešek. Na zadní registrační značce vyčetl, že doba platnosti technické způsobilosti vozidla uplynula. Auto s propadlou STK nemělo na silnici co dělat.

Za oknem ze zadních sedadel sledovaly kontrolu tři děti. A protože nebyly připoutány do předepsaných autosedaček, seznam obohatil další přestupek.

Tečku za kontrolou udělala dechová zkouška. Půl promile alkoholu znamená pro řidiče další komplikaci. „Muž s výsledkem dechové zkoušky souhlasil a uvedl, že před jízdou vypil půllitr dvanáctistupňového piva,“ doplnila mluvčí.

Jízda řidiče tak skončila. Policisté jeho případ pošlou k uzavření do správního řízení a je zřejmé, že se muž nějaký čas ani nebude muset obtěžovat s žádostí o navrácení řidičského průkazu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám