Hlavní obsah

Soud s mladíky, kteří měli v Jihlavě brutálně zavraždit dívku, začne na začátku února

Brno

U brněnského krajského soudu začne 7. února proces se třemi mladíky obviněnými z brutální vraždy dívky z Jihlavy. Uvedli to v pátek pracovníci trestní kanceláře soudu, jednání by mělo být veřejné. Mladíkům hrozí za vraždu výjimečný trest, tedy 15 až 20 let vězení.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Tomáš Zavřel odchází od soudu, který rozhodoval o vazbě.

Článek

Michal Kisiov a Tomáš Zavřel jsou ve vazbě od loňského března. Od 24. října je v ní i Jakub Doležal. Původně byl podezřelý z toho, že vraždě přihlížel a přátelům pak pomáhal s odklizením těla. Vyšetřování ale ukázalo něco jiného.

Vražda se stala loni v noci na 16. března, kdy dívka přišla z diskotéky do bytu svého známého v centru Jihlavy. Podle policie tehdy dvacetiletý Michal Kisiov po hádce dívku úmyslně vyhodil z okna. Dívka pád z několikametrové výšky přežila. Mladík ji odnesl zpět do bytu a zavolal dva známé.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Obviněni z vraždy přicházejí k soudu. Michal Kisiov (vpředu) a Tomáš Zavřel společně s Jakubem Doležalem (druhý zprava).

Muži údajně dívku škrtili nejdřív rukama, poté i kabelem od počítače a šlapali jí na krk těžkou motorkářskou botou. Po trýznění trvajícím desítky minut ji usmrtili, mrtvou zabalili do prostěradla a vhodili do kontejneru. Tělo pak skončilo na skládce, kde bylo po několika dnech nalezeno.

Pozůstalé rodině poskytuje pomoc krajská poradna Bílého kruhu bezpečí v Jihlavě. Poradna rodině uhradila náklady na pohřeb a jeho organizaci, zajistila i péči psychologa. V současné době se podle vedoucího poradny Antonína Křoustka poradna zaměřuje na přípravu pozůstalých na hlavní líčení.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám