Hlavní obsah

Muž, který na Silvestra v Praze zemřel po pádu z okna, byl zavražděn

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šestačtyřicetiletý muž, který o silvestrovské noci zemřel po pádu z okna v centru Prahy, byl podle policie zavražděn. Z jeho vraždy byl obviněn 41letý cizinec. Dvojice ještě spolu s jedním krajanem v bytě v Petrské ulici slavila Silvestr. Zkoumat se bude i míra zavinění třetího muže. Ve středu o tom informovala mluvčí pražské policie Andrea Zoulová.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Podle Zoulové sehrál v případu klíčovou roli alkohol. "Mezi známými došlo ke vzájemné potyčce, která vyústila ve fyzické napadení. Oba cizinci krátce po čtvrté hodině ranní na muže zaútočili fackami a pěstí, přičemž jednačtyřicetiletý útočník své jednání završil bodnutím nožem. Napadený nešťastník ve snaze uniknout proskočil skleněnou výplní okna na balkón, kde jej násilník dohnal a podle všeho úmyslně shodil dolů," uvedla Zoulová.

Jelikož přivolaný lékař na těle muže, který vypadl ze třetího patra, nalezl bodnořezné poranění, kriminalisté od počátku případ vyšetřovali jako podezřelé úmrtí s možnou účastí cizí osoby. Podezřelý muž je ve vazbě a detektivové se budou zabývat i mírou zavinění jeho třiačtyřicetiletého krajana, dodala Zoulová.

Silvestrovská noc v Praze přinesla několik vážných událostí. Policisté například řešili sebevraždu ženy, která skočila z okna po hádce s manželem. Záchranáři museli také pomáhat vážně zraněné mladé dívce, která spadla při přeskakování z balkónu na balkón. Na Václavském náměstí policie zadržela prodejce drog.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám