Hlavní obsah

Šestnáctiletá dívka, která měla sex s nezletilými chlapci, skončila v ústavu

Novinky, Ondřej Kořínek

Šestnáctiletá dívka z Mělnicka, která měla sex se dvěma nezletilými chlapci, byla umístěna do výchovného ústavu. Na svědomí má podle zjištění policie také jednu krádež. Případ byl mezitím předán kriminalistům z Vysočiny.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Celý spis byl postoupen vyšetřovatelům z Vysočiny, protože dívka byla umístěna do jednoho z místních výchovných ústavů. Nemohu být konkrétní, jelikož je dívka mladistvá. Případy mladistvých řeší vždy policie v místě pobytu mladistvého,“ řekl Novinkám mluvčí policie Václav Tichý.

Policie dívku zároveň podezírá z trestného činu krádeže, kterého se měla dopustit v domě svých příbuzných. Oba případy policisté sloučili a budou je vyšetřovat společně. Dívka zatím nebyla obviněná, další postup bude na kriminalistech z Vysočiny, kteří spis zatím neobdrželi.

Dívka měla podle policie v době od března 2012 do května 2013 mít ve čtyřech případech dobrovolný pohlavní styk s dvěma nezletilými chlapci. Dívka, i když věděla, že chlapcům ještě není 15 let, měla s každým z nich za uvedenou dobu dvakrát sex.

Šestnáctileté dívce hrozí v případě odsouzení za trestný čin pohlavního zneužívání čtyři roky ve vězení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám