Hlavní obsah

Opilá žena v Brně bránila hasičům při vstupu do hořícího bytu

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oslavy příchodu nového roku se v Jihomoravském kraji nesly jako obvykle ve znamení alkoholu a výtržností. Od silvestrovské osmé hodiny večerní do osmi ráno na Nový rok řešili policisté celkem 220 událostí. Žena v Brně bránila hasičům při vstupu do hořícího bytu.

Foto: Hasičský záchranný sbor

Tatra 815. Ilustrační foto

Článek

„Kousek od velkého problému byli na Nový rok obyvatelé jednoho panelového domu v Bystrci. Třiačtyřicetiletá žena tam usnula a od cigarety se v bytě vzňaly knihy. Žena bránila přivolaným hasičům ve vstupu do obydlí a nedbala ani výzev přítomných policistů. Ti dokonce v hustém dýmu museli užít donucovacích prostředků, aby hasičům umožnili už celkem poklidný zásah. Žena skončila na obvodním oddělení, kde se po vystřízlivění k celé události vyjádří,“ uvedl k jednomu ze zásahů v Brně policejní mluvčí Pavel Šváb.

Žádný z řidičů v Brně nebyl přistižen v autě pod vlivem alkoholu, na Ivančicku však řídil muž pod vlivem drog. Před půlnocí byl v Brně zadržen mladík, který se vydal čmárat na mramorové zábradlí u Ústavního soudu v Brně. Patnáctiletého syna si převzal po půlnoci na obvodním oddělení jeho otec. Jednadvacetiletý podnapilý mladík je podezřelý, že rozkopal v Brně-Líšni telefonní budku a přístřešek zastávky MHD.

Hasiči zasahovali na jihu Moravy celkem jednatřicetkrát, což bylo o osm zásahů méně než na přelomu loňského a předloňského roku. Způsobená škoda je 177 000 korun.

Na přelomu roku se i loupilo

Záchranáři podle jihomoravské mluvčí Barbory Zuchové vyjížděli k více než 180 případům. Žádný však neskončil tragicky. Mezi téměř třemi desítkami opilců se zdravotníci setkali i s dvanáctiletým dítětem.

O silvestrovské noci a na Nový rok však nezaháleli ani zloději. V Letovicích se dosud neznámí pachatelé vloupali do rodinného domku. Dovnitř se dostali po vypáčení dveří, odcizili věci za více než 5000 korun. V Boskovicích zase policisté vyjížděli na Nový rok v dopoledních hodinách ke vloupání do restaurace.

Bohužel přelom mezi rokem 2013 a 2014 přinesl i jedno úmrtí. V Boskovicích na Blanensku byl nalezen mrtvý pětačtyřicetiletý muž. Přivolený lékař na místě vyloučil cizí zavinění, přesná příčina smrti zemřelého zůstává nadále v šetření. V tomto regionu policisté vyšetřovali i havárii opilého řidiče deset minut po půlnoci v katastru obce Valchov. Pětašedesátiletý šofér nezvládl řízení a skončil v příkopu. Nebylo divu. V dechu měl 3,3 promile.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám