Hlavní obsah

Maskovaný mladík s pistolí vystrašil obyvatele Zlína

Právo, Jiří Růžička
Zlín

Velmi nepatřičný vtip vedl po Vánocích k výjezdu policistů v centru Zlína. Na linku 158 zavolala v pátek 27. prosince odpoledne vyděšená žena, která popsala, že ji na ulici míjelo osobní auto, z jehož okna se vykláněl maskovaný muž s pistolí.

Telefonát vyděšené obyvatelky ZlínaVideo: Policie ČR

 
Článek

O události informoval v pondělí mluvčí Krajského ředitelství Policie ČR Zlínského kraje Aleš Mergental.

„Muž měl na hlavě černou kuklu a v ruce držel pistoli. Na ženu na chodníku měl vůz údajně zatroubit. Operační důstojník ihned informoval všechny policejní hlídky ve Zlíně a předal jim popis auta. Nebylo jasné, jestli ozbrojená maskovaná osoba v autě odjíždí z místa spáchání trestného činu nebo se ke spáchání trestného činu teprve chystá,“ řekl mluvčí.

Foto: Policie ČR

Mladík s kuklou a airsoftovou pistolí děsil lidi v ulicích Zlína.

Začaly manévry, při nichž policisté propátrávali ulice Zlína.

„Jedna z hlídek vůz zahlédla v Malenovicích. Policisté přiměli řidiče auta zastavit na zastávce městské hromadné dopravy. Auto bylo obsazeno pěti lidmi. Policisté vyzvali posádku, aby vystoupila z auta. V autě jeli čtyři muži a jedna žena. Následovala výzva k označení zavazadla, v němž se nachází zbraň,“ uvedl Mergental.

Mířili na večírek

Policisté zjistili, že se jedná o airsoftovou zbraň, která naštěstí nestřílí ostré náboje, ale plastové kuličky. Jinak je na první pohled k nerozeznání od zbraně, k jejímuž držení je zapotřebí zbrojní průkaz.

„Třiadvacetiletý muž policistům přiznal, že opravdu projížděl centrem Zlína s kuklou na hlavě a pistolí v ruce, ale že nikomu nechtěl ublížit, že se jednalo o klukovinu. Se svými vrstevníky jel na večírek, kam chtěl přijít v převleku. Policisté mladíkovi airsoftovou pistoli i kuklu vrátili a důrazně jej upozornili, že si takové chování má pro příště nechat až na uzavřený večírek,“ řekl Mergental.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám