Hlavní obsah

Nepříčetná řidička s 18 zákazy řízení dojezdila. Po bouračce jí zabavili auto

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Nepoučitelná psychicky nemocná řidička, která má na svém kontě 18 platných zákazů řízení, vyjela v neděli večer opět do ulic Prahy. Po zastavení auta seděl za volantem sice 50letý muž, ale policisté vzápětí zjistili, že chvíli předtím řídila právě 28letá žena. Strážci zákona jí po dohodě se státním zástupcem zabavili auto.

Foto: Policejnidenik.cz

Recidivistku policisté zastavili i 21. prosince

Článek

Policisté dostali před nedělní půlnocí oznámení, že v ulici Zárubova nabourala pro místní obyvatele již známá řidička zaparkované auto. Policisté stříbrnou kiu, kterou žena obvykle jezdí, dostihli na zastávce MHD Sulická. Za volantem však seděl 50letý muž a recidivistka tvrdila, že o ničem neví a vozidlo neřídila.

„Zjistit skutečný stav nebylo pro policisty nijak obtížné. Po několika málo minutách měli dostatek důkazů vypovídajících, že vozidlo v době nehody řídila právě ona a z místa poté bez výčitek ujela. Po nehodě předala řízení vozidla svému známému,“ uvedla mluvčí policie Hana Jeřábková.

Žena je nepříčetná 

Policisté celý případ zkonzultovali se státním zástupcem, který rozhodl o zabavení vozidla, protože jím žena opakovaně páchá trestnou činnost.

„Tímto opatřením celá věc rozhodně nekončí, další rozhodnutí příslušných orgánů činných v trestním řízení, zejména státního zastupitelství a soudu, budou s největší pravděpodobností následovat,“ uzavřela mluvčí.

Ženu již policisté zastavili několikrát, naposledy v sobotu. Recidivistka má 18 platných zákazů řízení, nejdelší z nich na čtyři roky. V sobotu 21. prosince ji dokonce chtěli obvinit z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí, ale kvůli měsíc starému znaleckému posudku z oboru psychiatrie nemohli, protože je nepříčetná.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám