Hlavní obsah

Po hádce s partnerkou podpálil v Sokolově byt

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Požár v jednom z bytů v Sokolově, který způsobil dva dny po Vánocích na Štěpána škodu za zhruba 600 tisíc korun, způsobil záměrně 32letý obyvatel bytu po rozepři s partnerkou s pomocí technického benzínu.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Kriminalisté nyní sdělili obvinění 32letému muži pro přečiny nebezpečné vyhrožování, vydírání a poškození cizí věci,“ uvedla v pondělí mluvčí karlovarské krajské policie Kateřina Böhmová.

„Obviněný měl v bytě po hádce fyzicky napadnout poškozenou. Následně měl ženu donutit, aby mu vydala plastovou nádobu s litrem benzínu do modelářského auta a začal tekutinu rozlévat. Poté měl vzít zapalovač a přiložit jej k podlaze, která vzplála,“ popsala Böhmová, jak k rozsáhlému požáru došlo.

Obyvatelé domu měli štěstí, že v době, kdy obviněný byt zapálil, jela okolo hlídka dopravní policie, která si všimla šlehajících plamenů z okna bytu.

„Policisté okamžitě vyrozuměli operační středisko, aby vyslalo na místo hasiče a sami začali zajišťovat pomoc lidem v domě a v okolí. Na místě se také nacházel sokolovský policista mimo službu, který šel náhodou kolem,“ připomněla mluvčí policie s tím, že díky včasnému zásahu se požár obešel bez zranění.

Při požáru došlo k poškození vybavení obývacího pokoje a k zakouření prostor bytu a chodby domu. „Obviněnému hrozí až čtyřletý trest odnětí svobody,“ uzavřela Böhmová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám