Hlavní obsah

Pro litvínovického vraha potvrzeno doživotí

PRAHA

Čechorakušan Ladislav Pacovský (50) po dnešku definitivně rozšíří řady doživotně odsouzených vězňů. Pražský vrchní soud totiž ve středu zamítl jeho odvolání a nejvyšší možný trest mu potvrdil. Taktéž jeho synovi Johnovi (21) se trest nemění a zůstává mu 13 let.

Článek

Podle rozsudku českobudějovického krajského soudu Pacovští loni 22. července zastřelili tři členy rodiny, která bydlela v Litvínovicích v jejich sousedství. Příbuzní ženy byli zavražděni na ulici a podle krajských soudců byli doslova popraveni, protože vrazi na ně stříleli zezadu.

Johna usvědčují jen nepřímé důkazy

Vzájemné vztahy byly narušeny již v době, kdy se Pacovský starší rozváděl se svou manželkou Hanou. Žena před ním utíkala právě k sousedce, kde vždy našla azyl. Od té doby Pacovský rodinu často napadal.

Prvoinstanční soud případ uzavřel tak, že Ladislav Pacovský na místě zavraždil syna sousedky a vážně zranil jejího manžela. Ten zemřel při převozu do nemocnice. John pak zabil jejího zetě, který přiběhl příbuzným na pomoc.

Právě jeho však nikdo neviděl střílet, takže byl odsouzen pouze na základě nepřímých důkazů. Sám vinu popírá, ovšem bylo prokázáno, že se střílelo ze dvou různých zbraní a zároveň ze dvou různých míst.

Po činu byli nějakou dobu na útěku. Zásahová jednotka je zatkla na zahrádce restaurace v Praze.

V českých věznicích si dosud opykává doživotí i s Pacovským 27 mužů a jedna žena. Dalšími adepty jsou manželé Jaroslav a Dana Stodolovi odsouzení za sérii vražd a loupeží. Ti se však proti doživotním trestům odvolali.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám