Hlavní obsah

Policejní honička v Plzni skončila tragédií

Právo, Ivan Blažek
Plzeň
Aktualizováno

Jednoho mrtvého a čtyři zraněné si vyžádala tragická srážka tří aut, ke které došlo v sobotu dopoledne ve Vejprnické ulici v Plzni. Auta se srazila, když policisté pronásledovali 32letého řidiče, který nezaplatil u čerpací stanice.

Foto: Ivan Blažek, Právo

Nehoda se stala na výjezdu z Plzně do Vejprnic.

Článek

Po honičce v Plzni ujíždělo pronásledované vozidlo směrem na Vejprnice. „Pachatel ujížděl ve felicii, řidič tohoto vozu utrpěl zranění, jeho spolujezdkyně zemřela,“ řekla Právu policejní mluvčí Dagmar Jiroušková. Spolujezdkyni bylo 24 let.

Do felicie narazil peugeot, v němž se zranily dvě osoby. Účastníkem nehody byl také policejní vůz, podle upřesňujících policejních informací se však nejednalo o jednotku, která řidiče ve felicii stíhala.

„Řidič felicie dostal vlivem nepřiměřené rychlosti smyk, přejel do protisměru a čelně se srazil s peugeotem. Po nárazu byla škodovka odmrštěna na stojící policejní vůz, který zde vykonával běžnou hlídkou činnost nesouvisející s případem. Policisté, kteří felicii pronásledovali, nebyli v její bezprostřední blízkosti,“ vysvětlila Jiroušková.

„Všichni zranění byli s těžkými nebo středně těžkými zraněnými převezeni do plzeňské fakultní nemocnice,“ sdělil mluvčí záchranky Václav Ondra.

Nehoda se stala na výjezdu z Plzně. Vejprnická ulice byla v sedm večer ještě stále neprůjezdná, provoz by mohl být obnoven do 20 hodiny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám