Hlavní obsah

Opilý Polák odpálil petardu v obchodním centru a zranil ženu, hrozí mu 10 let

Náchod

Štědrý večer na záchytce strávil 29letý Polák, kterého zadrželi policisté poté, co v opilosti v obchodním centru v Náchodě zapálil pyrotechniku. Jedna žena byla zraněna. Muž je podezřelý z trestného činu obecného ohrožení.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Bezpečnostní služba zadržela krátce po poledni 24. prosince dva muže, kteří měli podpálit pyrotechniku přímo v obchodním centru. Cizince ve věku 29 a 30 let si pak převzali policisté. Pyrotechnika poničila zařízení v hodnotě 147 tisíc korun, ale také lehce zranila jednu ženu.

„Starší z cizinců figuroval v incidentu jen jako přihlížející, takže jej policisté vyslechli a propustili na svobodu. Mladšího cizince však zadrželi a po provedené dechové zkoušce, která prokázala v jeho dechu 3,3 promile alkoholu, eskortovali na záchytku do Hradce Králové,“ informovala mluvčí policie Eva Prachařová.

Na první svátek vánoční bylo cizinci sděleno podezření z trestného činu obecného ohrožení. V rámci mezinárodní spolupráce předal státní zástupce případ k projednání do Polska.

„Cizinec, který se k činu hned po vystřízlivění přiznal a velice ho litoval, se kromě nutnosti úhrady způsobené škody nyní musí obávat až 10letého vězení, které mu za jeho neuvážený čin v opilosti hrozí,“ doplnila Prachařová.

Reklama

Výběr článků

Načítám