Hlavní obsah

Kladenská nemocnice propustila čtyři přiotrávené jedovatým plynem

Kladno/Praha

Kladenská nemocnice propustila dva dospělé a dvě děti, kteří se v Praze-Střešovicích přiotrávili oxidem uhelnatým a museli podstoupit léčbu v barokomoře. Jejich stav při propuštění nebyl vážný. Ve čtvrtek to potvrdil lékař oddělení hyperbarické a potápěčské medicíny kladenské nemocnice.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Propuštění pacienti byli při přijetí do nemocnice nejvážněji přiotrávenými ze sedmi lidí, kteří kvůli nadýchání jedovatého plynu skončili ve středu večer v péči lékařů nemocnici.

Vysoká koncentrace oxidu uhelnatého se vytvořila v koupelně rodinného domu v ulici U Střešovických hřišť. V domě bylo celkem osm osob, z toho dvě děti. U obou dětí a dvou dospělých, včetně těhotné ženy, byla otrava tak vážná, že skončili v kladenské barokomoře. Komora se používá mimo jiné k léčení lidí, kteří se nadýchali plynu či kouře.

Kladenská nemocnice pacienty podle lékaře propustila ještě ve středu večer. Prý odcházeli "po svých" a děti byly veselé. Pak byli zřejmě podle lékaře ještě hospitalizováni v nemocnici v pražském Motole.

"Byla to hospitalizace kvůli prevenci a kontrole než kvůli tomu, že by jejich stav byl vážný," doplnil lékař.

Jedovatý plyn zřejmě unikl z karmy, kde se může vytvořit jako zplodina hoření. Při zásahu se oxidu uhelnatého nadýchali také dva policisté, kterým k zotavení stačily kyslíkové lahve na místě zásahu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám