Hlavní obsah

Soud poslal místostarostu Rumburku do vazby, obviněn byl i z vydírání

Právo, ape

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Děčín
Aktualizováno

Místostarostu Rumburku Darka Švába (ČSSD) poslal soud ve čtvrtek ráno do vazby. Už na konci listopadu ho policisté obvinili z trestných činů útisku a podněcování k trestnému činu, v úterý ho policie zadržela kvůli možnému ovlivňování svědků. Navíc bylo nyní jeho stíhání rozšířeno o trestný čin vydírání.

Foto: Lužická nemocnice a poliklinika

Místostarosta Darek Šváb

Článek

„Ve středu bylo rozšířeno jeho stíhání o přečin vydírání a zločin vydírání, odpoledne byl pak předložen návrh na vzetí do vazby. Návrh byl podán, protože hrozí z jeho strany maření vyšetřování, konkrétně ovlivňování svědků. Ve čtvrtek ráno bylo vazební zasedání a byl vzat do vazby,“ řekl Právu děčínský státní zástupce Lukáš Otipka, který případ dozoruje.

Z trestných činů útisku a podněcování k trestnému činu byl obviněn už 29. listopadu. Během loňské pracovní porady městských strážníků měl podle policie pobízet své podřízené k nekalým praktikám při výkonu jejich povolání. Navíc měl své požadavky podpořit zastrašováním přítomných zaměstnanců. Nyní mu hrozí až osmileté vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám