Hlavní obsah

Policie zadržela místostarostu Rumburku, strážníky pobízel k nekalým praktikám

Právo, ape
Děčín
Aktualizováno

Místostarostu radnice v Rumburku Darka Švába (ČSSD) zadržela v úterý dopoledne přímo v úřadu policie. Už na konci listopadu ho policisté obvinili z trestných činů útisku a podněcování k trestnému činu. Při loňské pracovní poradě měl údajně městské strážníky pobízet k nekalým praktikám a ještě je zastrašovat.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„V úterý dopoledne byl jeden z vrcholných představitelů rumburské radnice zadržen policií. Ta zvažuje podání podnětu na jeho vzetí do vazby,“ řekla Právu děčínská policejní mluvčí Petra Trypesová.

Šváb byl obviněn z trestných činů útisku a podněcování k trestnému činu už 29. listopadu. V případě odsouzení může ve vězení strávit až dva roky.

„Během loňské pracovní porady městských strážníků měl pobízet své podřízené k nekalým praktikám při výkonu jejich povolání. Navíc měl své požadavky podpořit zastrašováním přítomných zaměstnanců. Odhalené informace byly dostatečným důvodem pro zahájení trestního stíhání,“ uvedla Trypesová.

V Rumburku byl obviněn už letos v polovině roku i sociálnědemokratický starosta Jaroslav Trégr. Ten měl jako funkcionář fotbalového klubu využít dotace jinak, než bylo v žádosti o dotaci schváleno. Starostu se snažila neúspěšně sesadit místní ČSSD.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám