Hlavní obsah

Na Liberecku se převrátil autobus, jelo v něm 43 lidí

Právo, ČTK, ner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec
Aktualizováno

U Osečné na Liberecku havaroval autobus se 43 cestujícími, převážně dětmi. Příčinou nehody byla pravděpodobně ledovka, podle policie sjel do příkopu a převrátil se. Zraněno bylo šest lidí, z toho dva mají středně těžká zranění, ostatní lehká.

Foto: HZS Libereckého kraje

Nehoda silnici uzavřela.

Článek

„Havárie nám byla nahlášena v 9.05 hodin, podle prvních zpráv byl řidič autobusu v bezvědomí, zprávy o zranění cestujících nemáme,“ řekl Právu mluvčí liberecké policie Petr Kmínek s tím, že nehoda se stala ve směru na Český Dub.

Silnice byla v místě nehody dočasně uzavřená, policie odkláněla dopravu. Autobus musela vyprostit odtahová služba, kolem 16.00 hodin byla silnice opět zprůjezdněna.

Foto: HZS Libereckého kraje

Autobus pravděpodobně sjel ze silnice a převrátil se na bok.

Cestující byli většinou ošetření záchrannou službou na místě, v případech, kdy šlo jen o oděrky nebo naraženiny, dál pokračují náhradním vozidlem. „Počet zraněných a jejich rozsah zatím ještě přesně neznáme,“ řekla mluvčí krajské zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje Lenka Markovičová.

„Na traumatologii liberecké nemocnice byly odvezeny dvě ženy s podezřením na poranění bederní páteře a zhmožděniny hrudníku, čtyři děti s poměrně lehkými zraněními odvezla sanitka do nemocnice v České Lípě,“ následně upřesnila počet zranění Markovičová.

Foto: HZS Libereckého kraje

Podle zasahujících hasičů autobus skončil na pravém boku, bylo tedy třeba dostat cestující z vozidla okny.

Tři osádky na místě ale nepožadovaly pomoc vrtulníku nebo další techniky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám