Hlavní obsah

Rasový útok v noční Praze: Mladík boxerem napadl cestujícího

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Rasový útok na autobusové zastávce Střížkov vyšetřují pražští policisté. Dva útočníci při vystupování napadli dvojici mužů. Jeden z nich skončil s těžkým zraněním v nemocnici, protože ho agresivní mladík udeřil tzv. boxerem. Jednoho pachatele už policisté dopadli, po druhém pátrají.

BEZ KOMENTÁŘE: Mladíci útočili kvůli barvě pletiVideo: Policie ČR

 
Článek

Případ se stal již 2. listopadu kolem třetí hodiny ranní, policie o něm informovala až teď. „Devatenáctiletý mladík a jeho kamarád nejprve slovně napadli dva cestující ve věku 35 a 22 let z nočního autobusu linky 511. Podle svědků incidentu vyhrožovala dvojice mladíků fyzickým napadením dvěma cestujícím jen proto, že měli odlišnou barvu pleti,“ řekla mluvčí policie Jana Rösslerová.

Když pak cestující z autobusu vystoupili, mladíci se na ně vrhli. Zatím neznámý mladík udeřil staršího cestujícího pěstí do obličeje. Mezitím si devatenáctiletý útočník nasadil tzv. boxera a udeřil 22letého cestujícího do obličeje tak silně, že muž upadl téměř pod odjíždějící autobus a zůstal ležet na zemi v bezvědomí.

„Jeho kamarád mu okamžitě přispěchal na pomoc, a zatímco mu vytahoval zapadlý jazyk, dvojice útočníků z místa utekla. Z autobusu mezitím vyběhli cestující a snažili se poskytnout a přivolat pomoc,“ doplnila mluvčí policie.

Zraněného odvezli s otřesem mozku 

Záchranáři zraněného odvezli do nemocnice s tržnou ránou na hlavě, natrženým uchem a otřesem mozku.

Kriminalisté zanedlouho dopadli 19letého útočníka a obvinili ho z trestného činu výtržnictví a ublížení na zdraví, za což mu vzhledem k tomu, že navíc útočil s rasovým podtextem, hrozí až pětileté vězení.

Druhého mladíka se jim však do této chvíle dopadnout nepodařilo, proto po něm pátrají a prosí i případné svědky napadení, aby se přihlásili na tísňovou linku 158.

Mladík je ve věku kolem dvaceti let, vysoký asi 180 centimetrů, sportovní postavy. Má světlou pleť a velmi krátce střižené krátké vlasy. V době útoku byl hladce oholený. Oblečený byl do tmavých kalhot a tmavé bundy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám