Hlavní obsah

Nasbírala osmnáct zákazů řízení, přesto jezdila jakoby nic po Praze

Praha

Na policejní služebně skončila osmadvacetiletá řidička, která ve středu před půlnocí jezdila v autě po pražských ulicích, i když měla pět platných zákazů řízení motorových vozidel. Celkově jich už za svůj život nasbírala osmnáct. Žena je podezřelá z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí, uvedl to ve čtvrtek pražský policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Policisté si podezřelého auta všimli na Sokolské ulici, kde nekoordinovaně přejíždělo mezi pruhy. Proto se domnívali, že by člověk za volantem mohl být pod vlivem alkoholu nebo drog, a rozhodli se ho zastavit. Řidička policistům ujížděla a podařilo se ji zastavit až u výjezdu na náměstí Hrdinů.

Kontrola na přítomnost návykových látek byla negativní.

"Muži zákona ale z evidencí zjistili, že kontrolovaná měla za svou řidičskou kariéru vysloveno hned osmnáct zákazů řízení motorových vozidel, z nichž pět je ještě stále platných," uvedl Hulan.

Nehodu chtěl zakamuflovat

K zajímavým středečním zásahům pražských dopravních policistů se ještě přidala kuriózní dohra dopravní nehody dodávky v ulici Na Hvězdárně. Ze střetu se třemi zaparkovanými vozidly a sloupem veřejného osvětlení, po němž z místa nehody ujel, se řidič podle policie snažil vymluvit tím, že vzápětí ohlásil krádež svého vozidla.

Třiadvacetiletý muž tvrdil, že mu jeho dodávku někdo naboural a pak vrátil poškozenou před dům. Prošetřování však podle Hulana ukázalo, že právě tento mladík v době střetu seděl za volantem v ulici Na Hvězdárně. Orientační dechová zkouška u něj odhalila dvě promile alkoholu.

Reklama

Výběr článků

Načítám