Hlavní obsah

Za zneužití peněz klientů domova pro seniory hrozí mužům osm let vězení

Právo, Pavel Orholz
Tábor

Až osm let vězení hrozí předsedovi dozorčí rady společnosti Senior resort Stanislavu Snášelovi a jeho dvěma spolupracovníkům. Jsou obviněni ze zneužití záloh na ubytování a služby v českobudějovickém seniorském domě.

Foto: Pavel Orholz, Právo

Stanislav Snášel před Okresním soudem v Táboře

Článek

Snášel, předseda a místopředseda představenstva firmy se společně s dvojicí spolupachatelů ve středu začali hájit před Okresním soudem v Táboře.

Podle obžaloby připravili 147 klientů seniorského domu na sídlišti Vltava v Českých Budějovicích o více než 3,5 miliónu korun ze záloh na pobyt.

„Je to křivé obvinění,“

Zároveň prý také v roce 2012 jako provozovatelé neoprávněně vymáhali po klientech domu dlužné částky za pobyt a služby ve výši 2,6 miliónu korun. Třem mužům z Tábora tak nyní hrozí za trestné činy podvodu a zpronevěry až osm let vězení.

Snášel nepřipouští jakoukoli vinu

K obžalobě se před soudem vyjádřil osobně jen Snášel.  „Nevím, proč tu stojím, nic jsem nepodepsal ani neudělal,“ prohlásil Snášel, podle kterého zálohy zajistila policie. Dopisy, jež měli od seniorů vymáhat neoprávněně peníze za pobyt a služby, podle něho rozeslala  advokátní kancelář, která je zastupovala. „Je to křivé obvinění,“ zlobil se Snášel.

S nároky na způsobenou škodu se přihlásilo více než padesát seniorů. Jednotlivé částky se pohybují v řádech desítek tisíc korun.

Snášel už byl jednou odsouzen v souvislosti s domem pro seniory. Loni mu krajský soud v Táboře vyměřil osmiletý trest za to, že nesplatil úvěr 270 miliónů korun. Ten si prý vypůjčil na stavbu objektu jako jednatel společnosti v roce 2007.

Pražský vrchní soud však po odvolání letos v únoru trest výrazně snížil na 18 měsíců. Snášel byl pak na jaře, po odpykání části trestu podmínečně propuštěn na svobodu.

Reklama

Výběr článků

Načítám