Hlavní obsah

Střet s kamiónem u Břeclavi poslal audi do příkopu

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Břeclav

V příkopu pod nájezdem na dálnici D2 u Břeclavi skončil v úterý večer osobní automobil poté, co se střetl s kamiónem směřujícím na Slovensko. Zraněného řidiče osobního vozu museli zdravotníci převézt do brněnské nemocnice.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Audi po nehodě skončilo pod tělesem dálničního přivaděče.

Článek

Silnice z Hustopečí do Břeclavi slouží od zavedení mýta na dálnici pro řidiče kamiónů jako levnější alternativa cesty. I v úterý večer takto mířil kamión, aby na placené dálnici absolvoval až ty poslední kilometry před slovenskou hranicí.

U Břeclavi ale přejížděl silnici I/55 z Břeclavi do Hodonína a v cestě měl dopravní značku přikazující mu při dání přednosti zastavit a dát přednost vozidlům na hlavní silnici. Bez ohledu na stopku ale kamión vjel na cestu v okamžiku, kdy se po hlavní blížilo osobní Audi A4. Následoval náraz audi do boku kamiónu, po němž se odražené osobní auto zastavilo až v příkopu.

Řidiče za asistence hasičů převzali zdravotníci a putoval do nemocnice. Policisté případ šetří, budou mimo jiné prověřovat, jakou roli v nehodě sehrála i rychlost osobního auta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám