Hlavní obsah

Babičku udusil peřinou kvůli penězům, soud mu potvrdil 16 let za mřížemi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Za vraždu své jednaosmdesátileté babičky v Sedlnicích na Novojičínsku si Lukáš Podzemný definitivně odpyká 16 let ve vězení. Výši trestu, který uložil ostravský krajský soud, mu v úterý potvrdil Vrchní soud v Olomouci.

Foto: Petr Marek, Právo

Lukáš Podzemný u Vrchního soudu v Olomouci.

Článek

Babičku podle rozsudku Podzemný udusil peřinou kvůli penězům. Do vězení tak půjde za vraždu ze zištných důvodů. Muži hrozil trest 15 až 20 let nebo výjimečný trest.

Vražda se stala loni v prosinci. Mladík byl v té chvíli v tíživé finanční situaci, hrozilo mu vystěhování z bytu. Podle soudu mu však babička peníze odmítla půjčit. Podzemný ji zavraždil během hádky, kdy mu vyčítala jeho dosavadní způsob života. Poté prohledal byt, kde našel 12 tisíc korun a odešel.

Mladík si poté vymyslel plán, jak celou událost zamaskovat, a následující den se vrátil na místo činu. Fingoval vloupání – v bytě babičky udělal nepořádek a rozbil okno, aby to vypadalo, že se tam vloupal zloděj. Poté přišel do vedlejšího domu ke svému strýci a rozrušeně příbuzným sdělil, že našel babičku mrtvou.

Mladík se k vraždě přiznal, tvrdil však, že to nebylo ze zištných důvodů. Babičku prý chtěl pouze umlčet, aby mu nic nevyčítala. Soudci mu však neuvěřili.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám