Hlavní obsah

Řidič kamiónu si na motorestu odskočil, přišel o čtvrt miliónu

Brno

Zloděj ukradl řidiči kamiónu z Polska, který se na několik minut zastavil na parkovišti u motorestu Rohlenka na Brněnsku, čtvrt miliónu korun v různých měnách. Peníze měl šofér v tašce položené na sedadle kabiny. V krátké době jde o druhou krádež s vysokou škodou na tomto odstavném parkovišti, jež hojně využívají řidiči kamiónů.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Policisté upozorňují, že kapsáři a zloději jsou před vánočními svátky aktivnější a políčeno mají i na řidiče kamiónů. Na nejkritičtějších místech jsou sice policejní hlídky, ani to ale podle mluvčího policie Bohumila Maláška někdy nestačí.

Krádež se stala v noci na pondělí. Pětatřicetiletý řidič polského kamiónu se jen na deset minut vzdálil od svého vozu. Při návratu zjistil, že má na dveřích vylomený zámek. Z předního sedadla zmizela taška s osobními doklady, firemními dokumenty, platebními kartami a finanční hotovostí v různých měnách.

Jen před několika dny byl na stejném místě okraden jeho krajan. Ten si po dvanáctihodinové jízdě ve své kabině na chvíli zdříml. Usnul tak tvrdě, že zloději otevřeli návěs jeho kamiónu a ukradli z něj 120 televizorů s obrazovkou LCD za milión korun. Po pachatelích pátrají kriminalisté.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám