Hlavní obsah

Po nárazu do stromu u Ostravy zemřeli dva bratři v renaultu

Právo, Novinky, tom, ok
Ostrava
Aktualizováno

Dva lidské životy si vyžádala tragická nehoda, která se udála v neděli před 17. hodinou odpoledne na úzké silnici mezi ostravskou místní částí Proskovice a Starou Vsí nad Ondřejnicí.

BEZ KOMENTÁŘE: Náraz automobilu do stromu v Proskovicích si vyžádal dva lidské životyVideo: HZS MSK

 
Článek

„U nehody osobního vozu Renault Mégane, který skončil ve vzrostlém stromu, zasahovaly dvě jednotky hasičů z Ostravy. Bylo nutné vyprostit dvě osoby,“ přiblížil mluvčí Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského hasičského záchranného sboru (HZS) Petr Kůdela.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Hasiči vyprostili dvě osoby

Hasiči použili na vyproštění obou vážně zraněných a zaklíněných osob několik hydraulických zařízení. Po vyproštění je předali zdravotníkům. Ti ale pasažérům už nedokázali pomoci a obě osoby, které ve voze cestovaly, nehodu nepřežily.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Hasiči vyprostili dvě osoby

„První muž utrpěl smrtelná poranění, jimž na místě podlehl. Druhý, sedmatřicetiletý muž, rovněž nejevil známky života. Lékař zjistil zranění v oblasti hlavy, hrudníku a končetiny. Ani v tomto případě rychlá pomoc nepomohla k záchraně života a bylo nutné konstatovat smrt,” uvedl mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

„Sedmatřicetiletý muž, který řídil, měl vyjet z dosud nezjištěných příčin na rovném úseku vpravo z vozovky a následně čelně narazit do vzrostlého stromu. Řidič neměl být připoután bezpečnostním pásem a neměl řidičský průkaz,” řekla mluvčí policie Gabriela Holčáková.

Pětadvacetiletý spolujezdec byl bratrem řidiče a podle policie byl připoután bezpečnostním pásem. Na místě zasahovali také psovodi, kteří pátrali po případných dalších osobách. Nikoho ale nenašli.

„Havarovaný Renault Mégane po zdokumentování nehody naložil na vozidlo odtahové služby hasičský vyprošťovací speciál,“ doplnil Kůdela.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám