Hlavní obsah

Řidič na Přerovsku přerazil autem strom, po nehodě nadýchal 3,6 promile

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Silně opilý 44letý řidič havaroval v sobotu odpoledne se svým vozidlem Škoda Fabia na Přerovsku. Přerazil strom u cesty a po kotrmelcích skončil v poli. V dechu měl bezmála čtyři promile alkoholu. Jeho spolujezdce musel vrtulník transportovat s těžkým zraněním do nemocnice.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Řidič nadýchal alkohol (ilustrační foto)

Článek

Automobil havaroval na silnici III. třídy, když jelo ve směru od Lobodic na Tovačov „Řidič při průjezdu mírnou levotočivou zatáčkou zřejmě nezvládl řízení vozidla, nejprve najel na travnatý pás, pokračoval po něm, opět se vrátil na vozovku a následně znovu sjel a pravou stranou narazil do stromu, který přerazil. Následkem nárazu se vozidlo několikrát převrátilo přes střechu a nakonec zůstalo stát v poli,“ popsala Právu nehodu v neděli policejní mluvčí Irena Urbánková.

S řidičem cestoval 17letý spolujezdec, který v okamžiku, kdy se vozidlo převrátilo, z auta vypadl. „Utrpěl těžká zranění, se kterými byl letecky transportován do Fakultní nemocnice v Olomouci,“ dodala mluvčí. Řidič utrpěl rovněž zranění, které si nevyžádalo hospitalizaci, ale podle lékařské zprávy se z něho bude léčit asi čtyři týdny.

U řidiče provedli policisté dechovou zkoušku, která byla pozitivní. „Při první zkoušce mu naměřili 3,67 promile alkoholu, při druhé 3,63 promile,“ konstatovala Urbánková. Řidič je proto podezřelý ze spáchání trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky a těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. „Hrozí mu až čtyřletý pobyt za mřížemi,“ dodala mluvčí.

Policisté nehodu nadále šetří a zjišťují všechny její okolnosti a příčiny. Hmotná škoda na vozidle byla vyčíslena na 30 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám