Hlavní obsah

Zloděj předstíral dvouhodinové nakupování a pak utekl s cizí kabelkou

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Nejen pražští policisté nabádají před Vánoci k obezřetnosti při nakupování. Jak je důležité si hlídat své osobní věci, se přesvědčila i 46letá žena, která v listopadu přišla o kabelku, kterou měla položenou v nákupním vozíku. Policisté po pachateli pátrají a zároveň se vypravili do obchodních center, aby upozornili na časté chyby, které nahrávají zlodějům.

BEZ KOMENTÁŘE: Krádež kabelky v supermarketuVideo: Policie ČR

 
Článek

O případu šestačtyřicetileté ženy informovala v pátek mluvčí pražské policie Jana Rösslerová.

„Kolem poledne šla žena na nákup do supermarketu v Malešické ulici a do prostoru vozíku, který je určen pro malé děti, si položila kabelku. Když pak přijela s vozíkem k pultu s pečivem, vybírala zboží a nevěnovala tak kabelce pozornost. Toho využil neznámý muž a kabelku s osobními věcmi, doklady a mobilním telefonem asi za deset tisíc korun během pár vteřin odcizil,“ uvedla mluvčí.

Foto: Policie ČR

Pachatel v oranžovém triku s kabelkou rychle opustil obchod

Policisté z kamerových záznamů zjistili, že pachatel po obchodě jezdil s nákupním vozíkem asi dvě hodiny a předstíral, že nakupuje.

Muž je ve věku kolem čtyřiceti let, vysoký asi 180 centimetrů, urostlé postavy. Má hnědé krátké vlasy a oblečený byl do tmavé bundy, oranžového trika a modrých džínů. Informace o zloději, kterému hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi, přijme linka 158.

Foto: Policie ČR

Zloděj jezdil po obchodě dvě hodiny

V souvislosti s případem policisté opět upozorňují nakupující, aby si dávali pozor na své věci. Pražská policie bude v období od 5. do 19. prosince upozorňovat nakupující v supermarketech Ahold na časté chyby, kterých se lidé dopouštějí a usnadňují tak práci zlodějům.

Všeobecná doporučení: V prostředcích MHD, na ulicích a v místech většího výskytu lidí věnujte zvýšenou pozornost svým taškám, kabelkám a zavazadlům.Nenoste u sebe velkou finanční hotovost, peněženku a doklady noste pokud možno odděleně. Pokud u sebe nosíte bezpečnostní kód k platební kartě, noste jej odděleně od karty, pokud vám byla platební karta odcizena, ihned ji zablokujte.Nenoste doklady a peníze v bočních kapsách batohů, tašek ani ošacení, mobilní telefon ukládejte v upevněném pouzdře na místo, o němž máte největší přehled, nebo do vnitřních kapes oděvů. V obchodech neukládejte tašky, batohy a jiná příruční zavazadla do nákupních vozíků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám