Hlavní obsah

Sedmnáctiletá dívka házela při demonstracích cihly a kameny, policie ji obvinila

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Další dvě obvinění padla v minulých dnech v souvislosti s letošními demonstracemi extremistů v Ostravě, při kterých došlo v ulicích města k výtržnostem. Informovala o tom mluvčí policie Gabriela Holčáková. Celkový počet obviněných tak stoupl na sedmadvacet.

Foto: Denisa Telaříková, Právo

Jedna z demonstrací v Ostravě, archivní snímek

Článek

Nově obviněnou je sedmnáctiletá studentka, kterou policie stíhá pro provinění násilí proti úřední osobě.

„Dívka je podezřelá, že při srpnové demonstraci neuposlechla zákonných výzev policistů a opakovaně vůči nim házela předměty, například cihly a kameny. Vedené prověřování, čítající stovky hodin práce, však pokračuje při dokazování protiprávního jednání souvisejícího i s dalšími demonstracemi,“ uvedla mluvčí.

Policejní komisař v tomto týdnu zahájil také trestní stíhání 38letého muže, který měl zaútočit na policisty 27. září na náměstí SNP v Ostravě-Zábřehu. „I tento podezřelý měl vůči policistům házet pyrotechniku a další předměty,“ dodala mluvčí.

Při několika letošních protestech policie zadržela celkem 100 lidí. „Zraněno bylo 24 policistů, poškozeno 24 policejních vozů a zhruba čtyři desítky výstrojních součástek. Mezi obviněnými jsou i mladiství. Trestní stíhání je vedeno vůči mužům i ženám, a to z obou protestujících stran,“ dodala policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám