Hlavní obsah

Mladík přejel muže ležícího na silnici, ten cestou do nemocnice zemřel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Domažlice

Policisté na Domažlicku vyšetřují tragickou nehodu, která se stala v úterý v noci v Holýšově. Devatenáctiletý řidič vozu Audi přejel vozidlem třiatřicetiletého muže ležícího na silnici. Během převozu do nemocnice zemřel.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

"Nehoda se stala v 02:07. Devatenáctiletý řidič se ohlédl za chodcem, který šel po chodníku u levého kraje silnice a na řidiče gestikuloval pohybem paží, a přejel s vozem částečně do protisměru. Tam přehlédl na silnici ležící osobu, kterou přejel," sdělila ve středu policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Proč muž ležel na silnici, zatím jasné není, policisté budou čekat na výsledky pitvy. Podle policie se mladík za volantem při jízdě plně nevěnoval řízení a nesledoval situaci v provozu. Přestože okamžitě zavolal záchrannou službu a zraněnému poskytl první pomoc, třiatřicetiletý muž při převozu do nemocnice zemřel. Alkohol u řidiče policisté vyloučili.

"Ovlivnění jinými návykovými látkami u řidiče bylo rovněž vyloučeno provedeným testem. Ovlivnění alkoholem nebo jinými návykovými látkami chodce bude předmětem dalšího šetření po provedené pitvě," dodala Brožová.

Řidič je vyšetřovaný pro podezření ze spáchání trestného činu usmrcení z nedbalosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám